Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Εγκαίνια εκλογικού Κέντρου

Το εκλογικό του κέντρο στο Αγρίνιο εγκαινίασε το Σάββατο 9 Οκτωβρίου ο υπ. Δήμαρχος Αγρινίου Δημήτρης Σταμάτης με την παρουσία του Προέδρου του ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ και πρ. Υπουργού Εθνικής Αμύνης Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
Ο κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης τόνισε τη σιγουριά του για το νικηφόρο αποτέλεσμα του συνδυασμού του Δημήτρη Σταμάτη και υπογράμμισε την διεισδυτικότητα του στην τοπική κοινωνία.
«Δεν θα χαρεί μόνο η ΝΔ με την νίκη του Δημήτρη Σταμάτη», είπε. «Θα χαρούν όλοι οι πολίτες, που πιστεύουν ότι το πολιτικό σύστημα έχει ανάγκη από πολιτικούς, όπως ο Δημήτρης Σταμάτης, που με σεμνότητα ρεαλισμό και αποτέλεσμα υπηρέτησε και την κεντρική αλλά και την αυτοδιοικητική εξουσία.»
Ο Δημήτρης Σταμάτης, αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Γιώργο Παπαναστασίου χαρακτήρισε την σημερινή δημοτική αρχή της πόλης «ως καθεστώς 36 χρόνων, το οποίο το μόνο που έχει ακόμα να δώσει είναι τη θέση του στη νέα αυτοδιοικητική αλλαγή».
Αυτή την αλλαγή κάλεσε τους δημότες όλων των κομματικών αποχρώσεων να την ενισχύσουν, να την στελεχώσουν και να την στηρίξουν, χωρίς να εγκαταλείψουν τις κομματικές τους ταυτότητες. Τους κάλεσε επίσης να συμπαραταχθούν μαζί του σε μια συνολική προσπάθεια για την δημιουργία ενός ισχυρού νέου Δήμου Αγρινίου.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των Δημοτών του σημερινού Δήμου του Αγρινίου, εστιάζοντας στα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γειτονιές και η περιφέρεια της πόλης, κάνοντας λόγω για έλλειψη φροντίδας και καθαριότητας, επισημαίνοντας την ύπαρξη των σκουπιδιών ακόμα και δίπλα στο εκλογικό κέντρο εκείνη την ώρα, καταγγέλλοντας «έλλειψη στοιχειώδους πολιτικού πολιτισμού.»
Υπογράμμισε με νόημα ότι η σωστή διαχείριση των κοινόχρηστων χώρων δεν επιτυγχάνεται με κάγκελα και απαγορευτικά μέτρα. «Στο Νέο Αγρίνιο», σημείωσε «κάγκελα δεν θα υπάρχουν. Θα υπάρχουν ανοιχτές οι πόρτες του Δημάρχου, όπως πάντα ήταν ανοιχτές οι πόρτες μου, για να καταδεικνύονται τα προβλήματα και να επιλύονται με την μέγιστη κοινωνική συναίνεση».
Αναφέρθηκε επίσης στο πρόγραμμα του συνδυασμού του «ΠΑΝΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ», για το οποίο είπε, ότι είναι ένα πρόγραμμα, που στηρίζει, τεκμηριώνει και οργανώνει την ενδογενή βιώσιμη ανάπτυξη του Νέου μεγάλου Δήμου του Αγρινίου. Αυτό, είπε, «θα επιτευχθεί με την αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων όλων των παλαιών δήμων και τη σύνθεσή τους σε ένα αναβαθμισμένο συμπληρωματικό και όχι ανταγωνιστικό σύνολο, στο οποίο τα σημερινά δημαρχεία θα αποτελούν τους κομβικά στρατηγεία του.
Ταυτόχρονα συνέχισε με τη λειτουργία μιας ανοικτής συμμετοχικής διαδικασίας σε όλα τα επίπεδα, θα αξιολογήσουμε σωστά τα κοινά μας προβλήματα και θα βρούμε τις πλέον αποτελεσματικές λύσεις για κάθε ένα από αυτά. Έτσι θα οδηγηθούμε στη δημιουργία ενός ανοιχτού δήμου που θα υπηρετεί τους πολίτες.
«Απόφαση μου, σημείωσε, «είναι να σχεδιάσουμε και να δράσουμε τοπικά, και να διεκδικήσουμε υπερτοπικά, προκειμένου να ανταποκριθούμε με επιτυχία στις προκλήσεις της νέας εποχής και να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες ανάπτυξης, που ανοίγονται μπροστά μας».
Χαρακτήρισε το Αγρίνιο ως την «νέα μεγάλη και μοναδική λιμνούπολη της χώρας» και τόνισε πως από τις πρώτες προτεραιότητές του θα είναι η διεκδίκηση αντισταθμιστικών. «Προς τα εκεί θα είναι η ανάπτυξη και όχι σε μια ακόμη πλατεία», σημείωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος.
«Δεν θέλω να σας πω ψέματα», είπε. «Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δώσει χρήματα. Σ’ αυτή μας την προσπάθεια σύμμαχοι βοηθοί και συνεργάτες μας θα είναι ο ιδιωτικός τομές, ο οποίος μέσα από τα ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα) θα αποτελέσει τον μοχλό ανάπτυξης της περιοχής μας».
Υπογράμμισε επίσης την αντίθεση του με την μεταφορά των σημερινών νομαρχιακών υπηρεσιών και την συγκέντρωση τους στο Μεσολόγγι.
«Ο Καλλικράτης», είπε, «που επεκτείνετε στην Υγεία στην Παιδεία κ.α. επιφυλάσσει μόνο αρνητικές συνέπειες για το Πανεπιστήμιο του Αγρινίου.
Τέλος με πολύ σκληρά λόγια αναφέρθηκε στην πολιτική του μνημονίου, την οποία η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μονοδρόμησε στη χώρα και κάλεσε τους πολίτες να μην στηρίξουν υποψηφίους, όπως ο Παύλος Μοσχολιός, που είναι υπέρ αυτής της καταστροφικής πολιτικής.
Υπερασπίστηκε την υπερήφανη εξωτερική πολιτική της Κυβέρνησης Καραμανλή αλλά επεσήμανε και τα ολέθρια λάθη στην διακυβέρνηση της χώρας από τη ΝΔ και επανέλαβε πως ως δήμαρχος θα μιλάει με όλους τους πολίτες και ευχαρίστησε τους συγκεντρωμένους, κάνοντας γνωστό ότι την Δευτέρα θα ανακοινώσει τον βασικό κορμό του ψηφοδελτίου του.
«Κάθε ψήφος στον κ. Μοσχολιό, είναι ένα ναι στο μνημόνιο», είπε.
Παρόν στα εγκαίνια ήταν ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Γιώργος Παπαναστασίου, ο πρ. Βουλευτής Σπήλιος Λιβανός, πολιτευτές και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και δημότες από όλους τους πολιτικούς χώρους της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου