Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Ένα σύγχρονο έργο από το Δήμο Αγρινίου για την τρίτη ηλικία

Ένα έργο που αναδεικνύει το κοινωνικό πρόσωπο της δημοτικής αρχής, το νέο ΚΑΠΗ στον Άγιο Κων/νο παραδόθηκε στους δημότες, με την τελετή εγκαινίων που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά.
Η λειτουργία του νέου ΚΑΠΗ στον Άγιο Κων/νο έρχεται να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των ατόμων της τρίτης ηλικίας, οι οποίοι θα φιλοξενούνται στο εξής σε ένα σύγχρονο κτίριο που διαθέτει τους αναγκαίους χώρους για άνετη και ευχάριστη διαμονή.
Το ΚΑΠΗ Αγίου Κων/νου ανεγέρθηκε σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου Αγρινίου στη γωνία των οδών Εθνικής Αντίστασης και Ελευθερίου Βενιζέλου.
Ο προϋπολογισμός του έργου ήταν 700.000,00 € και χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ».
Αποτελείται από ένα ισόγειο και τμήμα υπογείου. Το Ισόγειο έχει εμβαδόν 450,00 τ.μ. και το υπόγειο 150,00 τ.μ.
Το ισόγειο αποτελείται από τους παρακάτω χώρους :
-Αίθουσα συνάθροισης κοινού
-Αναψυκτήριο με αποθήκη
Uploaded with ImageShack.us
-Αναγνωστήριο – Βιβλιοθήκη – Δημιουργικό Εργαστήριο
-Γραφείο Διεύθυνσης
-Γραφείο κοινωνικής λειτουργού
-Ιατρείο
-Φυσικοθεραπευτήριο
-Βοηθητικούς χώρους
-Ασανσέρ και εσωτερικό κλιμακοστάσιο επικοινωνίας με το υπόγειο.
Το υπόγειο αποτελείται από τους παρακάτω χώρους :
-Ασανσέρ και εσωτερικό κλιμακοστάσιο επικοινωνίας με το ισόγειο.
-Αποθηκευτικούς χώρους
-Η/Μ χώρους.
Ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός στο χαιρετισμό του ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην ολοκλήρωση αυτού του σημαντικού έργου, ενός έργου που όπως είπε, αποδίδεται στην κοινωνία του Αγίου Κων/νου, που της αξίζει.
«Αποδεικνύοντας την κοινωνική μας ευαισθησία και τηρώντας τις προγραμματικές μας δεσμεύσεις προσφέρουμε αυτό το έργο ως το καλύτερο δώρο, στην Τρίτη ηλικία, σήμερα, παγκόσμια ημέρα των Ηλικιωμένων.
Αυτό το έργο έχει και έναν επιπλέον συμβολισμό. Το εγκαινιάζουμε σε μια περίοδο που η χώρα μας περνάει μια μεγάλη οικονομική κρίση, και είναι η απάντηση της δημοτικής αρχής και της κοινωνίας του Αγρινίου σε αυτή την οικονομική κρίση, γιατί αυτό το έργο απευθύνεται στην Τρίτη ηλικία που είναι η πιο ευπαθής κοινωνική ομάδα του πληθυσμού μας και πλήττεται περισσότερο από κάθε άλλη. Αισθανόμαστε περήφανοι γιατί με τις δυνατότητες που διαθέτουμε ακολουθήσαμε πολιτικές για να βοηθήσουμε τα μικρά και μεσαία εισοδήματα. Αυτή την πολιτική θα τη συνεχίσουμε με στόχο να ενδυναμώσουμε ακόμη περισσότερο τις κοινωνικές δράσεις, απαιτώντας παράλληλα από την κεντρική εξουσία να συνεχίσει να χρηματοδοτεί τα κοινωνικά προγράμματα (ΚΗΦΗ, Βοήθεια στο Σπίτι, ΚΔΑΠ ΑμεΑ)».
Απευθυνόμενος στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας ο κ. Μοσχολιός τους παρότρυνε να καλλιεργήσουν πρώτοι αυτοί, την ελπίδα και την αισιοδοξία στην κοινωνία ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα.
«Εσείς, η παλιότερη γενιά έχετε περάσει δυσκολότερες εποχές, όμως καταφέρατε να τα ξεπεράσετε γιατί υπήρχε κοινωνική αλληλεγγύη και συναδέλφωση. Αυτές τις αρετές πρέπει να καλλιεργήσουμε και σήμερα για να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε την οποιαδήποτε κρίση».
Η Πρόεδρος του ΚΑΠΗ κ. Κολοβού Λαμπρινή στο χαιρετισμό της τόνισε:
«Σε μια δημοκρατική κοινωνία όλοι έχουν ίσα δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες. Είναι ανεπίτρεπτο να μένουν στο περιθώριο τα άτομα Τρίτης Ηλικίας. Άλλωστε, εσείς υπήρξατε οι γονείς και οι δάσκαλοι όλων μας .
  Αυτός ο όμορφος χώρος μπορεί να φιλοξενήσει μαζί με τα αιτήματά σας και τις λύσεις των προβλημάτων σας.
Εύχομαι αυτό το κτίριο να είναι τόπος επίλυσης προβλημάτων στα οποία τα εντεταλμένα πρόσωπα θα διακονήσουν και θα υπηρετήσουν και όλοι να το χαιρόμαστε όχι μόνο ως κτίριο αλλά ως χώρο που φιλοξενεί πολύ σημαντικές για τη ζωή σας λειτουργίες».

ΣΧΟΛΙΟ:Επιτέλους ολοκληρώνεται ένα σημαντικό έργο για την πόλη του Αγρινίου που δείχνει την ευαίσθητη,κοινωνικά,πλευρά του.Ωστόσο,οφείλουμε να σημειώσουμε ότι ατο συγκεκριμένο έργο το πολέμησαν ουκ ολίγοι πριν δύο χρόνια.Το αιτιολογικό ήταν ότι έπρεπε στη θέση του ΚΑΠΗ να γίνει πράσινος χώρος,αλλά κάποιοι που νόμιζαν ότι ήξεραν τους νόμους δεν είχαν διαβάσει πως στο συγκεκριμένο χώρο μπορούσε να ανεγερθεί κτίριο κοινής ωφέλειας,όπως είναι επι παραδείγματι τα ΚΑΠΗ.Αλλά μερικοί θέλουν να κάνουν αντιπολίτευση χωρίς ουσία και μόνο για τα μάτια του κόσμου(ας μην ξεχνάμε ότι κάποιοι είχαν παγώσει την ανάπλαση του πάρκου χωρίς κανένα σημαντικό λόγο).Ας είναι αφού τελείωσε το έργο,υπάρχουν όμως πολλά να γίνουν ακόμη...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου