Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Η άποψη του blog Αλητάρχης για την διαμαρτυρία του ''Ενεργού Πολίτη''

Αναδημοσιεύουμε αυτούσια την τοποθέτηση του μπλογκ Αλητάρχης επί του προηγούμενου θέματος,επειδή είναι η πιο σωστά διατυπωμένη(με εύστοχα επιχειρήματα)απάντηση που θα μπορούσε να δοθεί στον ''Ενεργό Πολίτη'' και μας καλύπτει πλήρως.


Σε ευχαριστούμε Ενεργέ Πολίτη...

Μόνο καλά θα ήταν να στείλεις και μια άποψη

Έφτασε και σε μας ένα mail(για την ακρίβεια όχι σε τούτο το μπλογκ αλλά στην εφημερίδα που δουλεύουμε) που δείχνει το ΔΑΚ Αγρινίου από μέσα κι απ' έξω με τα προβλήματά του(καθαριότητα, φθορές κλπ).Προβλήματα που είναι υπαρκτά και που ο Ενεργός Πολίτης ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να τα διαπίστωσε ξημερώνοντας 1η Οκτωβρίου του 2010.. Κυρίως γιατί δεν είναι προβλήματα -όπως ξέρουν όσοι αθλούνται στο Στάδιο-αποκομιδής σκουπιδιών ή περίφραξης ή αστυνόμευσης.(Πληροφοριακά να καταθέσω την γνώση μου ότι για θέματα μόνο κλοπών στο Στάδιο ΑΠΟ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ εκκρεμούν 5 καταγγελίες μόνο από πλευράς δήμου, φυσικά... κατ' αγνώστων...)
Για το λόγο αυτό οι εικόνες των σκουπιδιων και των καταστροφών στο Στάδιο όπως και το θέμα ειδικών συμπεριφορών από συγκεκριμένους πολίτες δεν αρκούνΧρειάζεται και η άποψη του Ενεργού Πολίτη(όχι μόνο του συγκεκριμένου αλλά του εκάστοτε) που μάλιστα δεν υπάρχει λόγος να κατατίθεται ανώνυμα μέσω ενός απρόσωπου mail.Υπάρχει ο δήμαρχος της πόλης όπου μπορεί κανείς να απευθυνθεί καταγγέλονταςότι διαπίστωσε αλλά να του πει κιόλας μια ιδέα για το τι πρέπει να γίνει π.χ. όταν στο χώρο που γίνονται τα βάρη κάθε απόγευμα υπάρχουν ομάδες νεαρών που δεν είναι πια 11χρονα, αλλά ακόμα και 18 ή 20 ετών και περιφέρονται τρώγοντας και καπνίζοντας ανάμεσα σε αθλούμενους, σαν να ζουν σε ένα παράλληλο σύμπαν όπου κανείς δεν τους αγγίζει..Η να πει π.χ πως φτάσαμε στο σημείο κάθε ομάδα στο Στάδιο που κάνει προπόνηση να αφήνει ένα μέλος της να φυλάει τα ρούχα!  
Γιατί αυτό που πριν χρόνια ήταν φολκλόρ και είχε πλάκα τώρα είναι μέγιστο κοινωνικό θέμα που θα φτάσει κάποτε σε μίσος...Είπαμε, το να περνάει 12 φορές τη μέρα η σκουπιδιάρα στο Στάδιο ή να είναι μόνιμα απέξω η ομάδα ΔΙΑΣ θα ήταν για κάποιους εφικτό.Αν είσαι όμως ενεργός πολίτης αποκλείεται να πιστεύεις κάτι τέτοιο.Τέλος πρέπει να πω ότι το προβλημα κάθε μέρα που περνάει διογκώνεται και μια καλή ιδέα είναι τωρα που έρχονται εκλογές Ενεργοί Πολίτες να πάνε το θέμα στους συνδυασμούς που διεκδικούν τη δημαρχια της πόλης ώστε αυτοί να βγουν ΜΠΡΟΣΤΑ και φανερά να το κάνουν θέμα.Να βγουν π.χ. με τις προτάσεις τους και να πουν πως σκέφτονται μακροπρόθεσμα να βοηθήσουν τους ανθρώπους που ζουν γύρω από το Στάδιο να έχουν ποιότητα ζωής.(Οι κυανόκρανοι δεν είναι λύση)
Υ.Γ.Μου κάνει εντύπωση που ο φακός του συμπολίτη μας σταμάτησε στη μάντρα....Πιο πλούσιο φωτογραφιικό υλικό υπάρχει ΠΙΣΩ από το Στάδιο και τη...μάντρα.Στον καταυλισμό των Ρομά που υπάρχει εκεί. Πεδίον δόξης λαμπρόν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου